2022.godina se polako bliži kraju. Da je bila laka, baš i nije. Bili smo „bombardirani“ sa toliko negativnih informacija i događaja da se čovjek prosto zapita pa je li sve tako crno?

Ali nije, ima oko nas i lijepih događaja, posebnih situacija i pozitivnih ljudi koji zaslužuju pažnju. Nažalost, čini mi se da smo takvo društvo da je popularnije isticati ono loše, a nekako previdjeti sve ono pozitivno što nas okružuje.

Neka nam svima jedan od zadataka u 2023. godini bude da širimo samo pozitivne priče, da im poklanjamo pažnju i svoje vrijeme, da ih dijelimo sa drugima, da budemo razlog nečijeg osmijeha na licu, da pohvalimo ideje, trud i uspjehe drugih, da se zahvalimo ljubaznoj teti na šalteru, gospođi na kasi u trgovini jer nam je pomogla otvoriti vrećicu, gospodinu koji nas je pustio da prije njega uđemo u autobus…Budimo mi oni koji će podignuti šal koji je ispao slučajnoj prolaznici, otvoriti vrata majci sa bebom, na kasi pustiti prije nas osobu koja ima samo par proizvoda jer mi imamo puna kolica….jer sitnice čine velike stvari, jer sitnice rade veliki ljudi!

I budimo zahvalni na svakoj prilici da sa drugima podijelimo lijepu riječ i osmijeh. Budimo zahvalni jer svaki taj naš mali trud korak je ka društvu kakvog želimo ostaviti našoj djeci, a ima nas mnogo koji to možemo i želimo.

U 2023. godini želimo vam da budete zdravi, voljeni, zahvalni, sretni i da svakodnevno imate priliku da sreću, pažnju, razumijevanje i poštovanje dijelite sa drugima.

Neka vam je sretna Nova 2023. godina!

preloader