Koliko puta vam se desilo da želite kupiti naušnice, ali se jednostavno ne možete odlučiti između nekoliko modela? Meni često, gotovo uvijek 🙂 Pa onda po nekoliko puta probam one “izabrane” tražeći neki detalj koji će biti presudan u izboru. A onda sam jedne prilike došla do teksta u kome je izbor oblika naušnica određen oblikom lica! I naravno prvi korak je bio otkriti kakav je to moj oblik lica, poslužit će vam ogledalo, selfie i konačna potvrda, naravno, procjena najbolje prijateljice 🙂

Kada ste istražili svoje lice i “odlučili” koji mu je oblik, pogledajte koje vam naušnice odgovaraju…

Za ovalno lice možete da nosite gotovo sve. Preporučuju se mekani oblici kao što su suze, tačkice na šaraf ili halke.

Za okruglo lice trebalo bi da nosite duže naušnice, koje će dodati uglove vašem licu. Dakle, odgovaraju vam viseće, ovalne, naušnice na šaraf sa smjelim dizajnom oštrih ivica.

Za srcoliko lice trebalo bi da se odlučite za naušnice koje se šire u donjem dijelu. Najbolji bi bio ovalni oblik i oblik suze te naušnice u obliku piramide.

Za četvrtasto lice najbolje odgovaraju naušnice koje su duže nego što su široke. Najbolji izbor bi bio naušnice sa uvijenim dijelom pri dnu, velike ovalne ili male okrugle.

Nakon što sam pročitala ove savjete u sljedeću kupovinu sam išla sa jednom dozom skepticizma, ali spremna da ih testiram. I moram priznati “ima tu nešto”, barem mi je pomoglo da se lakše odlučim između tri izabrana modela 🙂

preloader