Još jedan fantastičan Orea Art Market je iza nas. Hvala puno svima vama koji ste nas posjetili i doprinijeli da i ovaj Art Market bude mjesto predivne, pozitivne energije.

Kada čujete/pročitate “Orea porodica kreativaca” pomislit ćete da je to marketinški slogan, ali nije. Na Orei se zaista osjećamo kao dio porodice, neke nama posebno važne zajednice. Većina nas se čuje preko poruka, dijelimo iskustva i savjete, a Orea Art Market je naša prilika da se vidimo. Toliko dragih lica na jednom mjestu… Toliko predobrih domaćih, handmade proizvoda na jednom mjestu! Ma toliko ljubavi!

Kada tek dobijem raspored stolova s jedne strane drago mi je ako je kraj Flore neko drago, poznato lice (brand), a sa druge strane drago mi je i ako je kraj nas neko (do tada) nepoznat jer znam da me sigurno čeka jedna predobra priča ispunjena ljubavlju, trudom i odricanjem. I u konačnici odmah pripremim lovu jer znam da me čeka handmade proizvod kojem neću moći odoliti 🙂

Prošle godine pored nas je bio Organlook i konačno je jedan od mojih omiljenih domaćih brandova dobio “lice”. Brand kojem sam se divila kada je ušao na police dm-a, brand oko čije se deo kreme porodično raspravljamo jer je svako želi samo za sebe 🙂

Sa druge strane Florinog štanda bila je Sapunoteka, brand sa kojim smo se tek upoznali i koji su mog muža navukli na njihov sapun za tuširanje pa je ovog Art Marketa rekao “daj da kupim nekoliko komada da imam do sljedećeg susreta”.

Prošli put smo upoznali (iako smo se prije toga čule 100 puta) i Hagi sa savršenim edukativnim knjigama za djecu. U tom periodu moja Dalila je konačno (teškom mukom) naučila vezati pertle, nešto što se vrlo lako nauči kroz igru sa Hagijevim knjigama, eh da sam znala ranije da sačuvam živce 🙂

Ovog puta kraj nas je bio (nama) novi brand Butteria. Čitala sam o njima, ali nisam imala priliku da probam njihove proizvode, e sad sam ih probala i lješnjak + kakao puter je moj (čitaj mužev) favorit i već planiramo narudžbu preko Orea platforme. Pitat ćete se zašto nisam kupila na Art Marketu? Jer su već sve bili prodali! Ništa vam više ne moram reći.

Naravno tu su bili i ostali nama dragi domaći brandovi: Dermalab sa hladno prešanim uljima i mnoštvom savjeta kako ih koristiti za nas koji smo se konačno odlučili posvetiti zdravlju 😉 , Sherbetlook čiji sokovi su prošli najzahtjevniji test “odobreno od strane četverogodišnje Berine”, Dstone nakit čijoj se profinjenosti i eleganciji divim u svakoj njihovoj objavi, Dinatura čije je bademovo mlijeko za skidanje šminke savršeno za moje osjetljivo lice…..

Moja Dalila je za sebe otkrila njezin omiljeni brand sa Oreinog marketa Maslačak design sa motivirajućim stickerima: “ja mogu promijeniti svijet, budi plemenita, usudi se sanjati…” su samo neki od njih. A sa Art Marketa je ponijela jos nešto – novo prijateljstvo, mlađeg predstavnika branda Kloko nosiljke za bebe koje izgledaju toliko udobno i praktično da poželim jednu bebu kako bih ih isprobala 🙂  Kada su se naše curice pozdravljale kažu jedna drugoj “vidimo se na sljedećem Oreinom Marketu”, a ja kažem “dobrodošle u Orea porodicu kreativaca” ❤

Šlag na kraju: sav prihod od ulaznica kao i 5% od prodaje svih kreativaca doniran je Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”, biti dio višeg dobra je zaista neopisiv osjećaj!

Hvala Orea što nam svake godine pokažete da postoje oni koji znaju šta znači handmade proizvod, koji to cijene i što nam dajete nadu da sav naš trud nije uzalud.

Ovo je definitivno događaj na kojem i izlagači i posjetioci imaju priliku uskočiti u neki drugi kreativni, pozitivni svijet i “napuniti baterije” za neke druge svakodnevne izazove.

Do sljedećeg Orea Art Marketa……..

preloader