Spremili ste se za izlazak ili imate važan poslovni sastanak i sve je savršeno, nedostaje još samo nakit. Nedostaju baš te naušnice, znate i koje želite, ali ih ne možete pronaći. Ili još gora situacija držite lančić u ruci, ali je isprepleten sa drugim nakitom, a vi nemate vremena to otpetljati. Naizgled smiješna situacija, ali situacija koja izaziva stres posebno u nama važnim trenutcima kada želimo da je „sve na svome mjestu“!

Ako je ovo nešto što vam se često dešava vrijeme je da posvetite malo vremena, organizirate svoj nakit i učinite uslugu sami sebi. Nema više stresa, izgubljenog ili zapetljanog nakita. Organizirajte nakit tako da će vam biti pregledan svaki komad i uštedjet ćete vrijeme razmišljajući šta ono od nakita imate što bi vam išlo baš uz tu odjevnu kombinaciju, baš za tu određenu priliku. Iznenadit ćete se kada ugledate neke drage komade na koje ste potpuno zaboravili 🙂

U nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga.

Jedan od načina kako da organizirate svoj nakit jeste da neki od starih okvira za fotografije, koji više ne koristite, pretvorite u organizer nakita. Efektno i ekološki poželjno. Kako? Vrlo jednostavno. Pored okvira potrebna vam je mrežica koju možete naći u bilo kojoj prodavnici građevinskog materijala. Mrežicu zalijepite preko unutrašnjeg dijela (gdje inače ide fotografija 🙂 ) objesite na zid i imate svoj organizer za nakit. Ova vrsta je najpraktičnija za naušnice. Naravno, idealno je da pustite mašti na volju pa eksperimentirate tako npr. možete okviru dodati „leđa“ i zakačiti kukice i slične varijante koje vam odgovaraju i koje će taj organizer učiniti potpuno personaliziranim u skladu sa vašim izborom nakita.

Još jedan prijedlog koji sami možete realizairati bez pretjeranog truda jeste da na komad drveta/neke stare (uže) police ili nečega sličnog (i ovdje je poželjno da angažujete svoju kreativnu stranu 🙂 ) zakačite kukice i na njih rasporedite nakit.

Za one malo spretnije, ili one koje imaju spretnijeg člana porodice 😉 pogledajte fotografije savršenih organizera nakita izrađenih od drveta koji će se uklopiti u bilo koji dizajn interijera.

Na koji način vi organizirate svoj nakit?

 

 

.

 

preloader