Kada sam prije 12 godina odlučila da se okušam u izradi nakita sa pravim cvijećem, iz hobija, ni slutila nisam da će to jednog dana biti moj životni put, moj san u čije ostvarenje ću uložiti svaki djelić sebe (i svoje porodice), da će to biti mali porodični biznis, naš svijet. Zašto znam da je to bilo tačno prije 12 godina? Pa dugo vremena sam istraživala kako napraviti tu vrstu nakita, gledala, razmišljala, inspirirala se, ali sa prvim komadima takvog nakita počinjem na mom prvom porodiljskom odsustvu. Sad će svima prva pomisao biti kako je to divan i inspirirajući period koji me motivirao da budem kreativna. Hm, da …donekle 😉 Međutim, za mene je to bio poprilično izazovan period, a odluka da krenem sa ovim hobijem bila je odluka da uradim nešto za sebe, da pronađem svoj „ispušni ventil“, svoj bijeg u kreativni svijet.

Godine istraživanja, educiranja, eksperimentiranja… vremenom su morale dati rezultate i konačno se 2018.godine odlučujem dati otkaz na poslu i pokrenuti vlastiti brend Flora Handmade. Neki su rekli da je to ludost, neki da je hrabrost, a ja mislim da je to jednostavno sudbina.

Drage osobe su me onako iskreno podržavale nastojeći biti za mene tu u svakom trenutku mojih strahova i nedoumica (jer ipak sam ulazila u meni nepoznat poduzetnički svijet), ali im se u očima vidio strah da li je to ispravna odluka. No bez obzira na taj strah beskrajno mi je značila njihova podrška, znači i sada jer nije uvijek lako. Raditi ono što voliš ne znači isključivo i samo uživanje. Imati svoj biznis donosi jako puno odgovornosti prema kupcima, prema državi, prema svojoj porodici, okolini, prema samoj sebi (na zadnjem mjestu, ali ne i najmanje važno!). U izazovnim trenucima podrška porodice i dragih osoba je ruka spasa, nada, vjera i motivacija da se nastavi dalje.

Obično se desi da u takvim situacijama, u mojim najvećim dilemama i strahovima, uskaćete vi. Sve vi koje uživate u Flori i koje mi, kao da nekom telepatijom vidite da mi treba vjetar u leđa, baš u tim trenucima pošaljete poruku kako ste dobile nakit, kako ste oduševljene, sretne što ste nas „otkrile“. Pošaljete nam sliku sa odbrane diplomskog sa porukom da je Flora morala biti sa vama taj dan, napišete emotivnu poruku kako ste umornoj prijateljici uljepšali dan…. I tada znam da sam ja, da je Flora, na pravom putu.

Dok god ima vas za koje Flora nije samo komad nakita nego puno više od toga, čitava jedna priča koju zajedno pričamo, znam da vrijedi svaki tren odricanja, svaki tren ljubavi uložen u rast i razvoj ovog mog djeteta 🙂

Nije uvijek lako (a šta je u životu lako), ali obećavam vam da dok god budemo zajedno dijelili i širili pozitivne emocije, dok god budemo zajedno ispisivali lijepe priče sa Florinim cvjetićima, mi ćemo biti tu i truditi se da svake godine, svakog rođendana budemo još bolji.

Hvala vam na svoj podršci i ljubavi koju nam pružate već 5 godina, a neki i duže 🥰

preloader