Naslov ovog posta je trebao biti „Kada imaš prave ljude pored sebe“…. možeš pomjeriti planine! Kada se razumijete iz jednog pogleda, kada se nadopunjavate bez puno riječi, kada dijelite iste životne vrijednosti, kada se divite osobi kako profesionalno i u isto vrijeme s puno ljubavi obavlja svoj posao….kada…ma mogla bih nabrajati do sutra… ali jednostavno kada se iz posla rodi prijateljstvo ❤️

Naš prvi fotošuting, eh to je tek bio događaj za pamćenje, ali da krenem redom….

Do tada sam nakit radila iz hobija, a fotke objavljivala na društvenim mrežama. To su bile fotke koje sam sama radila i sklona pretjeranoj samokritici i težnji za savršenstvom često mi se dešavalo da nisam zadovoljna fotografijama (brojne nikada nisam ni objavila iako su mi bliske osobe koje su ih vidjele govorile da su dobre). Bilo mi je jako važno da se nakit prikaže što realnije, iako nikada nije isto na fotografiji i uživo.

Ideja o prvom profesionalnom fotošutingu sa modelom bila je privlačna, nešto što sam htjela,  a u krajnjem slučaju i morala uraditi, ali istovremeno i zastrašujuća jer kada ste osoba koja želi da se sve odradi savršeno bojite se onoga što ne znate, a ja o profesionalnom fotošutingu nisam znala ništa.

Nakit je bio spreman, ja sam bila spremna, ali trebalo je naći fotografa/kinju. Pitala sam se kako naći nekoga ko će shvatiti, ko će „uhvatiti“ Floru, ono što ona zaista jeste – čista emocija- a ne samo neki komad nakita. I tu „uskače“ Melika. Žena, fotografkinja, profesionalac…ljubav…za koju sam već na prvom sastanku shvatila da je „to to“, da je od prvog susreta (pa do danas) doživjela Floru onako kako je ja sama doživljavam! Melikine fotografije su ispričale Florinu priču, nisu predstavile narukvice ili naušnice, te fotografije su ispričale sa koliko ljubavi su nastale te narukvice i koliko ljubavi treba da ih se nosi sa osmijehom na licu.

   

   

Kafa „to go“ sa benzinske pumpe, kese peciva iz obližnje pekare, posuđena stolica jedva ugurana u auto i fantastična ekipa za nas su bili dobitna kombinacija za savršen dan i savršeno odrađen fotošuting. Dokaz da je Melika već „na prvu“ doživjela Floru jeste i sam izbor lokacije za fotkanje – jezero Nula kod Vareša- može li bolje!?

       

      

Za ovakve situacije (poslove), kada ste na samom početku pokretanja biznisa, uglavnom birate blisku osobu, što zbog nedostatka  finansija što zbog neke sigurnosti i povjerenja koje vam ulijeva to što poznajete osobu i vjerujete da je dorasla zadatku. Taj dan Florin model bila je Ajna. Djevojka koju sam do tog susreta vidjela samo na par fotografija. I neću reći da sam odmah na osnovu tih fotografija vidjela da je ona „prava“, nisam. Ali zato sam to znala čim sam je upoznala, već nakon prvih nekoliko fotografija kada sam vidjela tu prirodnu ljepotu i osmijeh od milion dolara ❤️ I opet, upravo to je Flora – prirodno lijepa, pozitivna i nasmijana osoba. Da, djevojka koju možete vidjeti na svim profesionalnim fotografijama je Ajna, zaštitno lice Flore 🙂

Taj dan uživali smo svi, dobro Tarik (naš grafički dizajner i btw glavni „krivac“ za upoznavanje sa Melikom i organiziranje fotošutinga), Eldina (naša draga make up artistica), Ajna i Melika možda malo manje jer su se oni brinuli da sve bude profesionalno odrađeno. Ja onako kao u nekom snu, nestvarna, sretna, zadovoljna, ispunjena…prestrašena. Zašto prestrašena? Pa po glavi su se rojili milioni planova za buduće korake u razvoju Flore. I naravno ništa bez podrške, Amine u poodmakloj trudnoći i Dalile koja je bila oduševljenja jer ide na fotkanje na mamin posao 🙂

Jedne prilike sam rekla da Flora nakit ne može nositi svako, to je nakit koji mora da se osjeća. Ista stvar je i sa osobama sa kojima radimo. Sa Florom ne može raditi svako, to moraju biti osobe koje će je doživjeti na pravi način, a to je definitivno ova ekipa.

Hvala vam dragi moji što zajedno sa mnom, sve ove godine, živite Floru!

preloader