Nakon sređene papirologije i registrovanog biznisa red je bio da se moj kreativni kutak iz ugla jedne sobice koja nam je služila kao „svaštara“ (čitaj prostorija u koju se ostavlja sve što nekad može zatrebati i što ne znamo gdje drugo ostaviti) preseli u „ozbiljnu“ radionicu. Vrijeme je bilo da dobijem svoj studio, svoju radionicu u kojoj ću uživati. Vrijeme je bilo da dobijem, realno, prostor u kojem ću se moći normalno okrenuti i slobodno kretati 🙂 Žao mi je što nemam sliku tog svog prvog kutka, shvatili biste o čemu pričam. Moram samo da napomenem da iako i tako mali prostor za mene je, u to vrijeme, bio savršen.

Kada smo (govorim u množini jer je to bila moja i muževa odluka) odlučili pokrenuti biznis razmišljali smo, normalno, o prostoru. Tražili smo neko dugoročnije rješenje, ali isto tako i rješenje koje će nam finansijski biti najpovoljnije. Iznajmljivanje prostora nam je bio prevelik finansijski izdatak i razmišljali smo da bi bilo bolje budžet za kirije uložiti u nešto naše. S obzirom da to nisu bile neke ogromne cifre ni kupovina vlastitog prostora nije bila mogućnost. Šta dalje? Hoćemo raditi, želimo raditi, ali gdje?

Došli smo na jednu ludu ideju. Pored kuće smo imali šupu. Šupa = kreativni studio = nemoguća misija. Milion pitanja u glavi. Može li? Ma ne može! A zašto? Kako? Pa možda…. i da, pretpostavljate na kraju smo šupu odlučili pretvoriti u kreativni studio Flora Handmade ❤️

Ideju pretvorili u planove, nacrte, skice…. i krenuli. Iskreno da kažem nismo ni mi u početku baš vjerovali da će to ispasti onako kako želimo, ali u svemu tome bitno je bilo da želimo i da ne odustajemo, morali smo pronaći rješenje.

Na kraju, ispalo je i bolje nego smo zamislili.

Naravno, sve smo to slikali i spremili u arhivu čisto da se nađe u onim situacijama kada pomislimo da nešto ne možemo 😉

Pa evo uvjerite se i sami…..

P.S. bilo mi je teško izabrati samo neke slike jer sam zaista na svaki korak realizacije jaaaako ponosna!

 

Evo kako je izgledala šupa…

    

Prvo smo sredili vodu i struju, a potom zidove, vrata, prozore, laminat….

   

   

    

 

 

A onda nakon nekoliko sedmica… sasvim drugačija slika i brdo ponosa ❤️ 💪 Uspjeli smo! Naravno ništa bez pomoći 🙂

 

  

I konačan izgled radionice. Ovdje nastaju vaši omiljeni komadi Flora nakita ❤️ 🌷 Doduše nije uvijek ovako uredno 😉

Ko kaže da ne može ?!

 

 

preloader