“Jesen je drugo proljeće, gdje je svaki list u stvari cvijet.” A. Kami

Jesen nam je već uveliko otvorila svoja vrata i kalendarski, a i po vremenskoj prognozi 🙂 Nisam baš tip koji voli kišu, ja više uživam u „suhoj jeseni“, u svježini jesenjeg zraka,  kombinaciji boja koju nam ovo godišnje doba donosi…Svaki novi dan je baš to-novi- drugačiji, čak ni prolazak istim putem nije isti. Jedan dan drveće je prekriveno lišćem, sutra su njegove krošnje već na pola gole, jedan dan lišće je crvenkaste, a već sutra zlatne boje…svaki dan neko novo iznenađenje 🙂 E to je jesen u kojoj ja uživam i koja me inspiriše!

I priznajem, ima u toj jeseni nešto nostalgično i sjetno, ali u isto vrijeme i nekako umirujuće, mir koji ispunjava, onaj mir koji izmami osmijeh na lice, osmijeh zadovoljstva što smo tu, što uživamo u sitnicama… Slažete se?!

Upravo ta kombinacija emocija, boja, slika oko nas inspirisala me za novu kolekciju, kolekciju „Jesen“, so simple 🙂

Volite li vi jesen? Ako vam je prva asocijacija na jesen kiša i tmurno raspoloženje, nadam se da će vam nova kolekcija Flora Handmade nakita barem malo promijeniti mišljenje i pokrenuti vas da jesen gledate drugim očima 🙂

Kolekciju ćete uskoro moći pronaći u web shopu, a do tada, pišite nam šta za vas znači jesen, šta vas inspiriše?

I uživajte, uživajte u svakom trenu, svakoj zraki sunca ili kapi kiše (čak i u kapi kiše J ), uživajte u jesenjim bojama!

“…Bilo je ono neobično jesenje vrijeme, kojem se ljudi uvijek dive, ono vrijeme kada nisko sunce grije jače nego u proljeće, kad sve blista u rijetkom, čistom zraku tako da oči zasjenjuje…” L.Tolstoj

preloader