1. Volite biti drugačiji.

Unikatan detalj u vašem outfitu učinit će da se razlikujete od drugih, da se izdvojite iz mase. Ne volite kada idete na posao, u šetnju, izlazak…i kada sretnete „pola grada“ sa istim naušnicama koje imate i vi? Zbog toga je Flora idealna za vas. Svaki komad nakita je unikat, čak i kada se radi o istoj vrsti cvijeća niti jedan cvijet nije identičan pa tako ni jedan komad Flora nakita ne može biti identičan. Sa Flora nakitom bit ćete drugačiji i bit ćete primijećeni. Sigurno će vas osobe iz vaše okoline pitati šta je to tako zanimljivo, a posebno će se iznenaditi kada im kažete da je u pitanju pravo cvijeće. Ne, nije naslikano (jer to je najčešća pretpostavka) to je pravo suho cvijeće!

  1. U svemu tražite „dublje“ značenje.

Volite stvari koje imaju posebno značenje, svoju simboliku, priču koja će vas u određenim trenucima motivirati. Svaki komad Flora nakita ima svoje simboličko značenje u odnosu na simboliku cvijeća koje je sačuvano u tom komadu nakita. Pa tako ako izaberete ogrlicu sa crvenom pelargonijom šaljete poruku snage, energije, samopouzdanja. Česte su situacije kada se želimo upravo tako osjećati i takvu poruku poslati svojoj okolini. Neka vaša omiljena ogrlica sa crvenom pelargonijom bude jedan od poticaja da se tako osjećate.

  1. Ne volite poklone „radi reda“.

Nikada niste voljeli poklone koji se poklanjaju „radi reda“, da se ispuni forma. Uvijek ste tražili nešto što će biti drugačije. Kada tražite poklon dragoj osobi želite da je to nešto što će pričati vašu zajedničku priču, poklon kojim ćete izraziti svoje emocijom i koji će draga osoba posebno čuvati i pamtiti. Cvjetići u Flora nakitu upravo su to, vaša poruka dragoj osobi. Uz svaki komad nakita dobit ćete poruku na kojoj je naznačena simbolika cvijeća. Prijateljici koja se nalazi na početku novog životnog poglavlja poklonit ćete naušnice sa žutim alisumom i tako joj poslati poruku da vam puno znači vaše prijateljstvo, da ste tu za nju i da joj želite sreću u novim počecima. U situaciji kada se želite zahvaliti dragoj osobi na razumijevanju, srdačnosti, prijateljstvu, ljubavi koju vam svakodnevno pruža birat ćete cvijet hadžibega…..

P.S. Uz to, nakit je pakovan u posebno dizajnirane kutije koje će poklon učiniti još interesantnijim i posebnim.

  1. U kupovini volite da se posavjetujete oko izbora.

Kada kupujete kod malih biznisa u većini slučajeva komunicirate direktno sa osobom koja izrađuje to što želite kupiti i koja vam može pomoći oko samog izbora. Tako je i sa Florom. Ukoliko niste sigurni koji komad nakita izabrati možete nam se obratiti preko bilo kojeg kanala komunikacije (društvene mreže, web shop poruka, viber, telefonski poziv…), a mi ćemo vam pomoći u izboru bilo da tražite nakit za određeni tip osobe ili vam treba posebna simbolika/poruka.

  1. Nemate vremena da obilazite prodavnice.

Današnji tempo svakodnevnih obaveza jedva da nam je ostavio nešto slobodnog vremena za porodicu i važne osobe u našem životu. U takvom ludilu teško ćemo odvojiti vrijeme da obilazimo prodavnice i tražimo poklon, nakit koji nam treba za neku priliku ili jednostavno sitnicu kojom želimo da se počastimo na kraju naporne sedmice. To je obaveza koju moramo planirati u svojoj „to do“ listi. Stoga je kupovina online idealna opcija. Flora nakit možete jednostavno naručiti porukom preko naših društvenih mreža, putem web shopa ili na Orea platformi. Uhvatite pola sata vremena, prelistate dostupne proizvode sa opisom (veličina, simbolika, cijena), izaberete želite li platiti preko banke ili pouzećem i u par klikova naručite, a mi vam dostavimo na adresu. A ostatak vašeg dragocjenog slobodnog vremena provedete na kafi sa dragom osobom, u igri sa djecom ili uz omiljenu knjigu koja već dugo čeka na red 🙂

Eh, da ne bismo zanemarili one koji ipak više vole kupovinu uživo Flora nakit možete potražiti u odabranim dm prodavnicama i u nekoliko gift shopova, a koje su to lokacije pogledajte ovdje.

  1. Ne znate šta više volite nakit ili cvijeće.

Uživate u novom komadu nakita, naušnicama koje savršeno idu uz vašu omiljenu majicu, ali isto tako volite i prelijep buket cvijeća koji će vam donijeti posebnu energiju u kući ili kancelariji. Želite se počastiti, ali morate izabrati jedno. Sa Florom možete imati oboje, najdraže cvijeće u omiljenim naušnicama, može li bolje!

Ovo je posebno važno za muškarce koji traže poklon voljenoj ženi, spoj nakita i cvijeća je nepogrešiv izbor 🙂

 

  1. Inspirira vas priroda.

Boravak u prirodi za vas je poseban izvor inspiracije, motivacije, osjećaja zahvalnosti, spokoja….. Ipak svi takvi izleti prekratko traju i povratak u gradsku vrevu vas baš ne raduje. Flora je vaš komadić prirode koji uvijek možete nositi sa sobom. Ogrlica sa cvijećem koju je dovoljno pogledati da se sjetite prelijepih trenutaka u prirodi, da planirate i radujete se novim izletima.

  1. Izgubili ste omiljenu JEDNU naušnicu.

Imate vaše sretne naušnice, one koje vam idu baš uz sve i koje uvijek nosite, ali, ne znate ni sami kako, izgubili ste jednu-svima poznata situacija 🙂 I šta sada sa jednom naušnicom, ona je ostala da vas podsjeća koliko ih volite, ali jednu ne možete nositi. Flora naušnice su ručno rađene naušnice, i u varijanti kada imamo dostupno cvijeće, možemo vam izraditi jednu naušnicu koju ste izgubili. Jupiiii ponovno imate svoje sretne naušnice 🙂

  1. Alergični ste na sve osim na srebro.

Metalni dodaci kod Flora nakita su izrađeni od nehrđajućeg čelika, ALI u ponudi imamo i srebro. Stoga, ako vam se svidjela ogrlica, ali želite da je na srebrenom lančiću dovoljno je da nam se javite i mi ćemo uraditi zamjenu. Isto je i kod kukica za naušnice, kod većine modela se mogu zamijeniti.

  1. I zadnje, ali ne i najmanje važno – Volite da podržavate domaće brendove.

Svjesni ste činjenice da su mali biznisi važni za domaću ekonomiju. Pored toga, znate da iza svakog od njih stoji posebna priča. Flora je mali porodični biznis u kome su angažovani svi. Moji roditelji, penzioneri koji sa puuuuno ljubavi i strpljenja uzgajaju, presuju i suše cvijeće u prelijepom cvjetnjaku u Tomislavgradu. Ja sam zadužena za dizajn i izradu nakita, i onaj najomraženiji dio posla-za administraciju. Muž radi finu obradu i poliranje i dostavu… i sve ostalo što meni „u hodu“ padne na pamet 🫣 I naša najjača snaga, dvije kćerke, su zlatne ručice za pakovanje. Kupovinom Flore kupujete više od nakita, kupujete cijelu jednu priču satkanu od ljubavi, odricanja, podrške, truda….samo pozitivnih emocija koje zajedno širimo dalje.

P.S. Uskoro ćemo vas detaljnije upoznati sa cijelim našim timom i kako nastaje jedan komad Flora nakita.

Ovo su samo neki od razlog zašto kupiti Flora nakit, podijelite sa nama u komentaru vaše razloge, zašto vi uživate u kupovini Flore 🥰

preloader