Uvjeti

opći uvjeti poslovanja

Flora Handmade (u daljem tekstu Prodavac) je obrtna djelatnost koja se bavi izradom unikatnog nakita sa prirodnim cvijećem.

Putem svoje internet stranice odnosno web shop-a Prodavac nudi Korisniku mogućnost online kupovine ručno rađenih proizvoda sa prirodnim cvijećem.

Korištenjem web shop-a Prodavca Korisnik prihvata Opće uvjete poslovanja i korištenja te pristaje na korištenje navedenog shop-a u skladu s njima. Opći uslovi poslovanja predstavljaju pravno obavezujući akt za sve korisnike web shop-a Prodavca.

Svi materijali koji se nalaze na internetskoj stranicama  Flora Handmade isključivo su pravo Prodavca I zaštićeni su autorskim pravom. Bilo kakvo kopiranje, distribucija ili mijenjanje sadržaja od strane Korisnika strogo je zabranjeno I može dovesti do pokretanja parničnog postupka radi povrede autorskih prava. Na Opće uvjete poslovanja primjenjuju se zakoni Bosne i Hercegovine. U slučaju sudskog spora između Korisnika i Prodavca nadležan je sud u Sarajevu.

Opći uvjeti poslovanja su podložni izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na internet stranici Prodavca.

Obaveze Korisnika
Prilikom kupovine Flora Handmade proizvoda Korisnik (Kupac) je obavezan pročitati opis proizvoda koji želi kupiti i informacije vezane za plaćanje i dostavu, platiti utvrđenu cijenu te upisati tačne podatke za dostavu kupljenog proizvoda.

Obaveze Prodavca
Nakon primljene narudžbe Prodavac je obavezan organizirati dostavu iste, a prema proceduri navedenoj u Općim uvjetima poslovanja.

Kupovina i način plaćanja
Kupac putem web shop-a dodaje u svoju korpu proizvode koje želi kupiti, ostavlja kontakt podatke i podatke za dostavu, bira način plaćanja te potvrđuje narudžbu.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno odvijaju na web shopu Prodavca, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu. U tom slučaju Prodavac će obavijestiti Korisnika o trenutnom stanju i predložiti rješenje situacije.

Dostava proizvoda

Nakon zaprimljene narudžbe Prodavac šalje pošiljku u roku od 1-3 radna dana. Nakon što narudžba bude poslana Korisnik će dobiti obavijest na e-mail o poslanoj pošiljci, a vrijeme dostave zavisi od lokacije za dostavu i uglavnom je 24-48 sati ne uključujući dane vikenda i praznika.

Za proizvode koji se rade po narudžbi vrijeme potrebno za pripremu i slanje pošiljke varira u odnosu na vrijeme potrebno za izradu proizvodu i kreće se između 10-15 dana. Nakon finaliziranja izrade proizvoda pristupa se standardnoj proceduri slanja narudžbe.

Narudžbe se šalju putem BH PostExpress-a, a cijena zavisi od količine artikala.

Troškove dostave snosi Korisnik, a prema cijeni navedenoj na narudžbi.

Dostava na području Grada Sarajeva (općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad) je besplatna za narudžbe preko 15 KM.

Otkazivanje narudžbe
Korisnik može otkazati narudžbu u roku od 24 sata odnosno prije nego dobijete obavijest da je narudžba poslana. Ukoliko Korisnik otkaže narudžbu nakon što dobijete obavijest o slanju iste, obavezan je snositi troškove poštarine slanja i povrata narudžbe.

Reklamacija
Korisnik može reklamirati kupljeni proizvod u slučaju da je isporučeni proizvod oštećen ili ne odgovara specifikaciji navedenoj u opisu proizvoda. Korisnik reklamaciju podnosi putem e-mail-a info@florahandmade.ba tako što navodi razlog reklamiranja odnosno detaljan opis neispravnosti. Ukoliko je reklamacija opravdana Prodavac će u što kraćem roku zamijeniti proizvod ili izvršiti povrat novca, a prema dogovoru sa Korisnikom. U tom slučaju Prodavac snosi troškove poštarine povrata reklamiranog proizvoda.

Sniženja i poklon bonovi
Prodavac će periodično, po svojoj odluci, organizirati prodaju proizvoda po sniženim cijenama. 

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uslovima svim Korisnicima ili će biti dostupni Korisnicima određene, tačno specificirane skupine. Uvjeti te vrste prodaje kao što su trajanje, količina, visina popusta i slično,  bit će detaljno opisani.
Nakon isteka roka prodaje po sniženim cijenama Prodavac neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

Prodavac Korisniku omogućava korištenje poklon bona sa tačno naznačenom vrijednosti bona i rokom važenja. Korisnik može kupiti poklon bon i predati ga u vlasništvo drugom licu koji ga može iskoristiti prilikom kupovine na web shopu Prodavca. Jedan poklon bon može se koristiti samo jednom bez obzira na iznos koji Korisnik iskoristi. Ukoliko Korisnik ne iskoristi ukupan iznos poklon bona nije moguća zamijena za novac niti ponovno korištenje istog bona. Poklon bon se koristi na način da se prilikom kupovine unese kod bona u za to predviđenu rubriku.

Recenzija
Korisniku je omogućeno da nakon završene kupovine određenog proizvoda napiše recenziju istog. Unošenjem recenzije Korisnik je saglasan da svi ostali zainteresirani Korisnici imaju uvid u njegovu recenziju. Recenzija ne smije sadržavati: privatne informacije, rasistički ili uznemirujući jezik, uznemirujuće ili neprikladne fotografije, nedozvoljen marketing, tvrdnje koje se ne odnose direktno na Prodavca ili kupljeni Artikal. Prodavac zadržava pravo obrisati sve recenzije, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne obavijesti.

preloader